Perus- ja syventävät opinnot/pääaineopinnot

Perusopinnoissa (noin 9 - 15-vuotiaat) opiskel­­­laan pääainetta kaksi kertaa viikossa. Pääaineen lisäksi oppilas voi valita sivu- ja/tai valin­nais­­aineita ryhmälleen tarjottavista vaihto­ehdoista täydentämään opintojaan. Perusopintojen aikana suoritetaan opinto­kokonaisuudet I - III.

Pääainevaihtoehdot Espoon Tanssiopistossa ovat 9-vuotiaasta alkaen klassinen baletti tai nykytanssi ja 12-vuotiaasta alkaen myös jazz­­tanssi. Perusopintojen suorittamiseen vaadi­­­taan yhteensä vähintään 800 oppitunnin läsnä­olo sekä näytetunnin hyväksytty suoritta­minen. Suoritettuaan perusopinnot oppilas saa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän perusopintojen todistuksen.

Syventävissä opinnoissa eli opintokokonaisuus IV:ssä (noin 15 - 19-vuotiaat) opiskellaan pääainetta vähintään kaksi tai kolme kertaa viikossa, sekä valittuja sivu­aineita vähintään kerran viikossa. Syven­tä­­­­vien opinto­jen laajuus on vähintään 500 oppituntia. Suori­tet­­­tuaan syventävien opintojen näytetunnin ja päättötyön hyväksy­tysti oppilas saa taiteen perusopetuksen laajan oppi­määrän päättö­todistuksen.

Nykytanssin perus- ja syventävät opinnot (Nyky 1 - 9), 9 - 19-vuotiaat 2 - 4 x 75 - 90 min/viikko

Nykytanssi on mielenkiintoinen tutustumismatka oman kehon liikkumisen mahdollisuuksiin sekä mielikuvien ja ilmaisun maailmaan. Tunneilla harjoitellaan kehon ja mielen läsnäoloa hetkessä. Nykytanssitunneilla saat kokea yhdessä tanssimisen riemua.

Nykytanssin tunneilla harjoitellaan nykytanssin tekniikkaa ja tanssitaan kokonaisvaltaisesti oman kehon mahdollisuuksia hyödyntäen.

Nykytanssitunnit sisältävät mm. koordinaatiota, notkeutta ja voimaa kehittäviä harjoituksia ja niillä luodaan liikkeistä erilaisia tanssisarjoja. Olennaisena osana tuntia on lattiatasossa tehtävät harjoitukset, joissa hyödynnetään oman kehon painoa ja lattian antamaa vastusta. Tilan poikki ja tilassa liikkuvat askel-, hyppy- ja swingisarjat ovat osa nykytanssituntia. Luovuutta ja ilmaisua haetaan improvisaation sekä erilaisten mielikuvien kautta. Oppilaita kannustetaan luomaan omaa liikemateriaalia ja tekemään niistä omia tanssisommitelmia, joita esitetään tunneilla. 


_MG_8583_MG_8388

Nykytanssin opettajat 2018/2019

Erkkilä, Meri

opettaja
lastentanssi, lastentanssi (päiväkodit), esibaletti, alkeisbaletti, nykytanssi


opetuspisteet: Saunalahti, Piispanportti, Saunalahti Fiesta, Tillinmäen päiväkoti, Paapuurin päiväkoti
-
Lue lisää

Lähteenmäki, Carita

opettaja
nykytanssi, jazztanssi


opetuspisteet: Piispanportti
-
Lue lisää

Mirsch-Laitinen, Ulla

opettaja
lastentanssi, esibaletti, nykytanssi


opetuspisteet: Hopeakuu, Piispanportti
-
Lue lisää

Mäkelä, Mari

opettaja
nykytanssi, pilates (avoin opetus)


opetuspisteet: Piispanportti

Tolppanen, Anni

opettaja
lastentanssi, pojat, nykytanssi, nykytanssi (avoin opetus), jazztanssi


opetuspisteet: Kulttuurikeskus, Piispanportti
-
Lue lisää