Siirry sisältöön

Sanna Leino

apulaisrehtori, klassisen baletin pääopettaja

Sanna Leino aloitti tanssiharrastuksen Espoon Balettiopistossa 6-vuotiaana. Hän tanssi opistossa yli kymmenen vuotta, kunnes ylioppilaaksi tulemisen jälkeen pääsi ammattiopintoihin Tallinnan koreograafiakooliin. Sanna opiskeli Tallinnassa vuosina 1990 – 1992 ja valmistui balettitanssijaksi kesäkuussa 1992. Sen jälkeen hän opiskeli Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella 1992 – 1997. Sanna Leino valmistui Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2014.

Sanna on opettanut Espoon Tanssiopistossa vuodesta 1995 alkaen. Hän on opettanut opistossa oppilaita viisivuotiaista aikuisiin ja nyt hän toimii baletin erikoiskoulutusluokkien opettajana. Lisäksi Sanna on Espoon Tanssiopiston apulaisrehtori.

Opetuksessaan Sanna kunnioittaa klassisen baletin tyylin perinteitä vaatien oppilailta anatomisesti oikeita ja puhtaita kehon linjauksia. Sanna haluaa opettaa oppilaita ymmärtämään jokaisen oman kehon valmiudet ja mahdollisuudet toteuttaa baletin tekniikkaa.

Sannan tunneilla on hyväntuulinen ja avoin ilmapiiri. Opetuksen tavoitteena on, että oppilaat oppivat nauttimaan balettitekniikan harjoittelusta ja työnteon tuomasta edistymisestä. Sannan tunneilla tanssitaan musiikkia ilmaisten ja iloitaan baletin tanssimisesta!

Sanna on toiminut vuosia Balettipedagogit ry:n hallituksessa ja vuodesta 2016 hän on ollut yhdistyksen puheenjohtaja.

Opetuspisteet: Piispanportti

Sanna Leino