Siirry sisältöön

Amanda Pylkkänen

opettaja

Amanda Pylkkänen on valmistunut Tukholman taideyliopiston Dans och Cirkushögskolanista tanssipedagogiikan kandidaatiksi pääaineenaan jazztanssi. Sivuaineina Amanda opiskeli nykytanssia sekä klassista balettia.

Tie tanssin ammattilaisuuteen on kulkenut Nurmijärven tanssiopiston erikoiskoulutuksen, Vaskivuoren tanssilukion ja Västra Nylands folkhögskolanin tanssitaiteenlinjan kautta. Opettajuus on ollut Amandalle kutsumus niin pitkään kuin hän vain muistaa. Amanda on treenannut ahkerasti korkeakouluopinnoissa opiskelemiensa lajien lisäksi eri katutanssilajeja.

Amandalle tärkeitä ominaisuuksia tanssissa ovat fyysisyys, musikaalisuus sekä puhdas ja terveellinen tekniikka, jotka ovat myös vahvasti läsnä hänen opetuksessaan. Luovuuden kehittäminen ja sitä kautta oman liikekielen löytäminen ja siihen luottaminen ovat myös tärkeitä elementtejä hänen tanssitunneillaan. Amandan tunneilla tanssitaan ahkerasti kannustavassa ilmapiirissä. Tärkeintä on kuitenkin tanssin ja liikkumisen ilo, joka parhaimmassa tapauksessa johtaa elinikäiseen innostukseen tanssia kohtaan.

Opetuspisteet: Jalavapuisto, Piispanportti, Saunalahti

Amanda Pylkkänen