Siirry sisältöön

Perusopinnot ja syventävät opinnot/valinnaisaineopinnot

Steppi (A – D) valinnaisaine 1 – 2 x 75 – 90 min/viikko

Steppi on tanssia ja musiikkia – liikkeillä luotavia rytmejä ja rytmeistä kumpuavaa irroittelevaa liikettä. Kaikessa on mukana vahva eläytyminen ja heittäytyminen. Tanssia vahvistetaan myös kehorytmejä käyttämällä ja rytmiä kokonaisvaltaisesti kehossa ilmentämällä. Steppitunneillamme näkyvät vahvasti kansainväliset virtaukset sekä erilaiset perinteet musikaalistepistä hoofaukseen (improvisaatioperinteeseen) sekä bändin jäsenenä toimimiseen.

Steppitunneilla harjoitellaan rytmiikkaa, stepin tekniikan monia ulottuvuuksia sekä erilaisten tanssityylien yhdistämistä rytmien soittamiseen. Steppi on yksi ensimmäisistä katutanssilajeista, jossa tänä päivänäkin näkyy runsaasti yhtymäkohtia nykyisiin katutanssilajeihin. Moni nykyinen katutanssiliike on syntynyt stepin pohjalta.

Steppi kehittää musikaalisuutta, rytmitajua ja kokonaisvaltaisen liikkeen löytämistä omasta kehosta. Näitä lähestytään tunneilla erilaisten leikkien, improvisaatioharjoitteiden sekä tanssisarjojen kautta.

Stepissä musiikki ja tanssi ovat yhtä. Kengät ovat steppaajan soitin ja kenkien etu- ja takarautojen soittaminen tapahtuu kehohallintaa, tasapainoa sekä lukuisia erilaisia painonsiirtoja kehittämällä. Tuntien musiikki vaihtelee perinteisestä jazz-musiikista maailmanmusiikin kautta popmusiikkiin tutustuttaen steppioppilaat musiikkimaailman monipuolisuuteen, musiikin rakenteisiin sekä rytmillisiin erityispiirteisiin.