Siirry sisältöön

Ohjeita poikkeusajan tanssitunneille

(Katso myös tiedote englanniksi/In English)

22.4.2022 – Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päivittänyt 20.4.2022 maskisuositustaan. Espoon Tanssiopiston toiminnassa suosittelemme jatkossa maskin käyttöä kaikille 12 vuotta täyttäneille (jatkoluokkien tasolta 4 alkaen) tanssitunneille saavuttaessa ja poistuttaessa pukuhuoneissa sekä yleisissä tiloissa, joissa kohdataan muita ihmisiä. Maskia voi halutessaan edelleen käyttää myös tanssitunneilla.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ohjeet maskin käytöstä:

Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka olisi täysin rokotettukin.

Maskin käyttöä suositellaan pääkaupunkiseudulla jatkossa erityisesti:

* niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
* niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä
* niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä

* sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutuville asiakkaille, potilaille ja vierailijoille sekä henkilökunnalle toiminnasta vastaavan tahon ohjeistuksen mukaisesti.

*****

Taiteen perusopetus järjestetään ja toteutetaan eri taiteenaloilla taiteen perusopetusta koskevaan lainsäädäntöön, taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin ja koulutuksen järjestäjän hyväksymän opetussuunnitelman perustuen.

Opetushallitus on linjannut, että taiteen perusopetuksen järjestäjä päättää tarkoituksenmukaisista koulutuksen järjestämistä koskevista ratkaisuista tilanteestaan, olosuhteistaan ja resursseistaan riippuen. Taiteen perusopetusta voidaan antaa myös lähiopetusta korvaavilla vaihtoehtoisilla tavoilla kuten etäopetuksena tarpeiden ja tilanteiden mukaisesti.

Opetustapaan ja tanssituntien käytäntöihin vaikuttaa merkittävästi epidemiatilanne ja siinä tapahtuvat muutokset. Samoin THL:n ja Espoon kaupungin tekemät linjaukset vaikuttavat opetustavan järjestämiseen.

Espoon Tanssiopisto seuraa viranomaisten ohjeita ja tiedottaa oppilaille ja heidän perheilleen muutoksista opetuksessa, mikäli tilanne niin vaatii.

Syyslukukausi käynnistyy elokuussa lähiopetuksena. Seuraavat ohjeet ja niiden noudattaminen ovat edellytys lähiopetustoiminnalle.

-Ethän tule sairaana (edes lieväoireisena) tanssitunneille; tunnille voi osallistua vain täysin terveenä.

-Tunneille saavutaan aikaisintaan 10 minuuttia ennen tanssituntia ja pukeutumistiloissa viivytään mahdollisimman lyhyt aika.

-Pese ensin kädet käytävällä sijaitsevassa lavuaarissa, ennen kuin siirryt ryhmäsi pukuhuoneeseen.

-Pukuhuoneessa tulee välttää turhaa oleskelua; aina kun mahdollista saavu opistolle treenivaatteissa. Myös hiukset sidotaan valmiiksi jo kotona

-Tanssiopiston jumppamatot ja -kuminauhat eivät ole oppilaiden käytössä, joten tuo omat välineet mikäli niitä tarvitaan.

-Pidä mukanasi oma vesipullo ja nenäliinapaketti.

– Koronapandemian vuoksi huoltajat ja saattajat eivät voi jäädä odottamaan tanssituntien ajaksi toimitiloihin. Lapset saatetaan tunneille ja haetaan heti tunnin jälkeen ruuhkia välttäen ja turvavälejä noudattaen. Piispanportissa ja monissa sivutoimipisteissä ei ole käytössä tanssituntien ajaksi huoltajia varten odotustiloja, joissa voimassa olevia turvavälejä voidaan noudattaa. Piispanportti 12 B:n käytävätiloissa noudatetaan myös turvavälejä ja turhaa odottelua käytävätiloissa tulee välttää. Lapsella tulisi olla mukana vain yksi saattaja.

Syyskuusta alkaen syyslukukauden ensimmäisten tanssituntien jälkeen vanhemmat voivat saattaa tanssitunneille sisätiloihin ainoastaan alle kouluikäisiä lapsia. Tämä Espoon kaupungin ohjeistama käytäntö oli käytössä jo kevätkaudella 2021 lähikontaktien välttämiseksi.

-Turvavälejä tulee noudattaa kaikissa tilanteissa.

-Yski ja aivasta hihaan/paperinenäliinaan, minkä jälkeen muista pestä kädet.

– Espoon Tanssiopiston toiminnassa kaikille 12 vuotta täyttäneille (jatkoluokkien tasolta 4 alkaen) suositellaan kasvomaskia tanssitunneille saavuttaessa ja poistuttaessa pukuhuoneissa sekä yleisissä tiloissa, joissa kohdataan muita ihmisiä. Maskia voi halutessaan edelleen käyttää myös tanssitunneilla.

– Tiloista poistutaan heti tanssitunnin jälkeen.

Ulkomaanmatkailun osalta on ehdottoman tärkeää seurata viranomaisten ohjeita, sillä tilanne päivittyy koko ajan. Sinun tulee noudattaa huolellisesti viranomaisten turvallisuusohjeita aiheesta.

Mikäli oppilaan välittömässä lähipiirissä epäillään koronatartuntaa, huomioithan muut oppilaat ja jäät omaehtoiseen karanteeniin tilanteen selvittämisen ajaksi.

Henkilökunnan kanssa on käyty läpi poikkeustilanteen käytäntöjä. Opettajat ohjeistavat oppilaita sekä huolehtivat, että tunnit sujuvat uusia käytänteitä noudattaen turvallisesti.

Kannustetaan yhdessä kaikkia noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä!

Lisätietoja:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL): www.thl.fi/korona(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Espoon kaupunki:https://www.espoo.fi/fi/espoon-kaupunki/koronavirus(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)