Mia Nirhamo


Mia Nirhamo on klassisen baletin ja lastentanssin vakinainen opettaja Espoon Tanssiopistossa. Mian tanssipolku alkoi Liisa Nojosen Tanssikoulun innostavassa ilmapiirissä. Hän valmistui tanssinopettajaksi Kuopion konservatoriosta 1994 ja suoritti 2008 tanssinopettajan AMK-tutkinnon Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikki- ja tanssiakatemiassa. Ammatillista osaamistaan Mia pitää yllä ahkerasti. Hän on opiskellut mm. tanssin historiaa Helsingin yliopistossa, osallistunut säännöllisesti Balettipedagogit ry:n ja Dance and Child Finland ry:n kursseille. Hän on tehnyt myös opintomatkoja mm. Osloon.


Uransa aikana Mia on myös työskennellyt tanssijana, koreografina ja vierailevana opettajana niin alan harrastajille kuin myös ammattilaisille. Hän on kirjoittanut lastentanssia käsittelevän opaskirjan opettajille ja pitää aihetta käsittelevää blogia.


Klassisen baletin opettajana Mialle on tärkeää liikkeiden puhtaus, tanssillisuus, ja tanssin kokeminen jokaisen oman kehon kautta. Kärkitossutanssin opettaminen ja koreografia ovat Mian innostuksen kohteita.


Lastentanssin tunneilla Mian tavoitteita ovat lasten kokonaisvaltainen oppiminen, tanssimisen ilon kokeminen sekä taide-elämyshetkien luominen yhdessä lasten kanssa.


Mia opettaa ja kehittää myös lapsi/aikuinen-tanssia Espoon Tanssiopistossa.


https://fi.linkedin.com/in/mianirhamohamo

http://tanssiitaaperonkanssa.blogspot.fi/


 Mia2Kuva: Anna Dammert